СЛУЖЕН ПАРАСТОС СРБИМА УБИЈЕНИМ У ГОСПИЋУ 1991.ГОДИНЕ

1111Удружење Госпићана „Никола Тесла“ Београд, на челу са Судар Миланом организовало је одржавање Парастоса убијеним Србима из Госпића 1991. године, који је служен 18.10.2015. године са почетком у 14 часова у цркви Светог Великомученика Георгија у Војвођанској улици бр.70а на Новом Београду.
Овом приликом окупио се велики број сународника, пријатеља и родбине Госпићана страдалих октобра 1991. године и то само због тога што су били Срби, да им заједнички одају помен, помоле се за њих и да покажу да се овакав злочин учињен од стране хрватских паравојних снага не сме заборавити.
Парастосу су присуствовали и председник Информационо-документационог центра „Веритас“ Саво Штрбац, председник Координације српских удружења породица несталих са подручја бивше Југославије, Драган Пјевач, заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије, Миодраг Линта и представници портала www.zlocinnadsrbima.com са својим уочљивим транспарентима и натписима на мајицама „Да се не заборави“.
33Пре самог парастоса, присутнима се испред цркве обратио Судар Милан, захваливши се свима што су дошли и подржали ову иницијативу 222Удружења Госпићана Никола Тесла, нагласивши значај овог окупљања. Такође, присутнима се обратио заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије, Миодраг Линта и поручио да се злочин над нашим сународницима не сме заборавити, да морамо неговати културу сећања и у што већем броју долазити на парастосе.
Парастос су служили отац Драган и отац Славко. Прочитана су имена побијених Госпићана, а након службе присутни су могли да се послуже житом и вином за покој душа настрадалих.

1

У Београду,
18.10.2015.

Удружење Госпићана
„Никола Тесла“ Београд

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 16 =

Удружење Госпићана "Никола Тесла", Београд