Одржана прва редовна програмска сједница Скупштине Удружења Госпићана „Никола Тесла“

Skupstina-6

Удружење Госпићана „Никола Тесла“ одржало је у Београду, 28. марта 2015. (у сали Дома синдиката) прву редовну програмску сједницу Скупштине Удружења на којој су представљени и усвојени извјештај о раду и финансијски извјештај за 2014. годину, а представљене су и смјернице активности за 2015. годину.

Прије почетка сједнице, Предсједништво Удружења је усвојило слиједећу листу чланова Скупштине:

Госпић и Смиљан

Милана Стикић
Петар Штулић
Драшко Калањ
Сенка Рапајић
Сандро Баста
Јелена Ћалић
Валентина Бајић
Данијела Купрешанин
Горан Радмановић
Боро Корица

Лички Осик, Широка Кула, Ћуковац, Острвица и Кулица

Жељко Тртица
Анђелка Жутић
Милорад Ћалић
Никола Марјановић
Милан Станковић
Др Марија Чубрило
Никослав Бјеговић

Косињ, Липово Поље, Крш, Млаква, Студенци

Мирослав Глумац
Вујо Баста
Нада Станковић
Славко Мишчевић
Чедомир Узелац

Дивосело, Читлук, Орнице, Почитељ

Јово Плећаш
Предраг Јерковић
Дане Витас
Душко Прерад
Драган Пјевач

Медак, Папуча, Радуч, Крушковац

Жељко Тарбук
Стево Грбић
Марко Бјелобаба
Милкица Зец
Александра Купрешанин

Могорић, Буљмизе, Барлете, Вребац, Павловац

Бранко Мандарић
Славко Мандарић
Божо Судар
Жељко Граовац
Предраг Вурдеља

Предложени кандидати су и верификовани и они ће као чланови Скупштине у наредне четири године доносити најзначајније одлуке важне за успјешан рад Удружења. Иначе, при избору чланова, нарочито се водило рачуна да међу њима буду заступљени млади.

Сједницу Скупштине Удружења Госпићана са веома инспиративним говором отворио је предсједник Скупштине проф. др Милан Почуча. Он је нарочито истакао значај његовања љубави према завичају и подсјећања на жртве. „Ко жели може да опрости, али заборавити не смијемо“, напоменуо је он.

Послије њега, предсједник Удружења Госпићана „Никола Тесла“ Београд, Милан Судар поднио је извјештај о раду Удружења  од оснивања (11.маја 2014) до краја 2014.године, а потом и финансијски извјештај. Представљен је и план активности за 2015. годину.

У отвореној дискусији први се за ријеч јавио Ђорђе Пражић, који је истакао да је важно да у наредном периоду одредимо достижне циљеве и радимо на њима. Послије Пражића, за ријеч се јавио и Јовица Кртинић, који је представио рад сајта www.gospic.rs. Посљедњи учесник у дискусији био је Славко Прошић, који је навео да је за протеклих годину дана учињено много и при томе посебно похвалио активности Госпићанки.

У свечаном дијелу Скупштине, изворна група  „Плитвице“ отпјевала је неколико личких пјесама, а Скупштину су поздравили уважени гости: предсједник Удружења пензионера из Хрватске, Београд  Јован Каблар, Милојко Будимир, предсједник Асоцијације избјегличких Удружења и генерални секретар Удружења Срба из Хрватске, као и неколико представника завичајних удружења.

Skupstina,-28.3

Skupstina-2Skupstina-3Skupstina-4Skupstina-5Skupstina-7

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 2 =

Удружење Госпићана "Никола Тесла", Београд