POZIV ZA DONATORSTVO UDRUŽENJU GOSPIĆANA „NIKOLA TESLA“ IZ BEOGRADA

Poziv za donatorstvo Udruženju Gospićana „Nikola Tesla“ iz Beograda

           Поштовани,

Удружење Госпићана „Никола Тесла“, Београд, основано je дана 11.05.2014. године, са циљем његовања и очувања културног, националног и завичајног идентитета и баштине српске заједнице са бивше територије општине Госпић, односно Лике.

Од дана оснивања Удружење се повезивало и сарађивало са осталим сличним удружењима у Републици Србији и дијаспори, организовало и прослављало славу удружења, одржавало парастос за страдале Србе из Госпића, додјељивало награде и признања појединцима за остваривање у спортским, културним и научним достигнућима, његовало традиције српског народа са подручја Лике и подржавало и подстицало поштовање људских, етничких и мањинских права чланова удружења. Планираним програмским смерницама активности за 2019. годину између осталога удружење ће у току ове године организовати меморијалне турнире у кошарци, фудбалу и бућању, организовати ликовне и књижевне манифестације, учествовати на личком прелу у Апатину, учествовати на личком вишебоју у Апатину, организовати одласке и дружења на окупљањима у Крушедолу, Бусијама, Банстолу и Рајцу, организовати присуство на парастосима, организовати посјету музеју Николе Тесле на дан рођења рођења Николе Тесле, организовати прославу славе удружења „ Свети великомученик Георгије“-Ђурђевдана, приређивати и издавати зборнике и билтене, организовати хуманитарне активности и предузимати радње у циљу његовања традиције српског народа са подручја Лике.

Меморијални кошаркашки турнир „Милан Маљковић Маљак“ одржаће се у Београду дана 19.05.2019. године у спортском центру SLODES.

Како се удружење самостално финансира чланаринама и донацијама чланова удружења, средства прикупљена на тај начин су недовољна за остваривање планираних делатности.

У циљу прикупљања потребних средстава за рад удружења, удружење организује донаторску вече дана 11.04.2019. године у ресторану „Камп Кошутњак“ са почетком у 19,00 часова. Молимо све чланове удружења, привреднике и симпатизере удружења да присуствују донаторској вечери и својим прилозима помогну у раду Удружења.  Чланови удружења, привредници из Србије и дијаспоре и симпатизери Удружења који не могу да присуствују донаторској вечери могу своје прилоге за рад удружења уплатити на динарски текући рачун удружења број: 160-414778-58 отворен код BANKA INTESA а.д. Са донаторима биће закључен уговор о донацији и истима ће се уручити захвалнице удружења.

У нади да ћете помоћи раду удружења,

С поштовањем!

Председник Скупштине

Биљана Ћалић

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 1 =

Удружење Госпићана "Никола Тесла", Београд